(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Жамбыл облусунда өскөн жоогазындардын ар кандай түрлөрүнүн биологиялык жана морфологиялык өзгөчөлүктөрү берилген. Жамбыл облусунун төмөнкү жоогазын түрлөрү кездешет: Жамбыл районунда: бема жоогазыны, Альберт жоогазыны, Лемандын жоогазыны; Жуалин районунда: беркарин жоогазыны, Грейг жоогазыны, Альберт жоогазыны, жалган махрир жоогазыны, тик жоогазын, Кауфман жоогазыны; Зинаида жоогазыны; Меркен районунда; Талас районунда: Беркарин жоогазыны, бема жоогазыны, Борщев жоогазыны, Бузе жоогазыны, тик жоогазын, жалган махрир Жоогазыны, Альберт жоогазыны, Леман жоогазыны; Шуйск районунда Регель жоогазыны.