(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул иште N- ацилминокислоталарынын металлдар (Co, Mg, Ni, Mn, Zn). менен жаңы кошулмалары синтезделген. Кошулмалар катуу абалында бөлүнүп алы-нып, элементтик составы, физика-химиялык касиеттери анализделген, алардын түзүлүшү ИК-спектроскопиялык ыкмалар менен такталган.