(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Дарак грибдеринен бир нече триходерма изоляттары бөлүнүп алынган, алар агар азыктык чөйрөдө фузарийдин өнүгүшүн басаңдата алат. Изоляттар целлюлозаны жалгыз көмүртек булагы катары колдонуп, өсүмдүк калдыктарында жакшы өсө алат. Картошка көчөттөрүнүн экстрактысынын (ККЭ) фузариоздун жана триходерманын өнүгүшүнө тийгизген таасири, алар агар чөйрөсүнө чогуу жана өзүнчө себилгенде изилденген.