(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада кобальт карбонатынан жана лантан оксидинен, хром оксидинен жана марганецтен синтезделген курамдуу материал каралат. Фазалык курамы, торлордун кристаллдык параметрлери жана кристалл тутумунун түрү рентген ыкмасы менен изилденген. Рентген-фазалык изилдөөнүн жыйынтыгы боюнча, синтезделген үлгү кобальт хромит жана лантан манганитинин ар кандай көлөмдөгү эки фазалуу курамы экендиги аны-кталды. Манганит лантана нарын композитном материалда түзүлгөн ош ромбическая сим-метриялуу менен төмөнкү параметрлер кристаллических торлордун: a=5.5213, b=5.4851, c=7.770 Å, Z=4, а хромит кобальттын синтезирован нарын кубической симметриялуу менен төмөнкү параметрлер кристаллических торлордун: a=8.3306, b= 8.3306, c=8.3306 Å, Z=8.