(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Никелдин хлоридинин, никелдин нитратынын диформамиддерин, калий-дин хлоридин жана сууну камтыган, эки үч компонентинен турган системаларындагы гетерогендик тең салмактуулуктарды эригичтик ыкмасын 25°С колдонуу менен изилденген. Никелдин хлоридинин диформамиди менен калийдин ортосунда химиялык байланыш жок экени аныкталган. Ал эми никелдин нитратынын диформамиди – хлордуу калий – суу системасында хNi(NO3)2∙2HCONH2∙уKCl курамындагы катуу эритме пайда болгону анык-талып, анын кристаллдашуусунун концентрациясынын чектери тастыкталган.