(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул илимий макалада өсүмдүктөрдүн географиялык жайгашуусу жана уй беденин өсүү өзгөчөлүктөрү каралган. Уй беденин химиялык курамы жана уй беденин гүлүнүн курамында кездешкен изофлавониоддер көрсөтүлөт. Уй беденин курамынан бөлүнүп алынган активдүү заттардын биологиялык жана фармакологиялык таасири жөнүндө көрсөтүлгөн.