(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Ааламдашуу шартында инновациялык ишмердүүлүк өз маани-маңызы жагынан жашоо-турмуштун тышкы жана ички факторлоруна көз каранды жана ал жалпы өз ара байланыш системасындагы компонент болуп саналат. Ар бир улуттук инновациялык системанын продукциясы интеллектуалдык менчик жана патенттер болуп эсептелет, бул - инновациялык системанын натыйжалуулугунун үлгүсү (стандарты, эталону) болушу керек болгон негизги продукция. Ушуга байланыштуу мамлекет илимдин, инновациянын жана ойлоп табуучулуктун өнүгүшүнө жана биздин өлкөнүн инновациялык ишмердүүлүгүндөгү интеллектуалдык менчиктин ролунун жогорулашына өбөлгө түзөт.