(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Билим берүү тутумунун алдында турган заманбап социалдык-экономикалык милдеттер глобалдык форматка ээ болуп, элдердин жана мамлекеттердин бай мурастарын эффективдүү сактоо жана билим берүүнүн келечектүү маанилүү компоненттерин жаңылоо менен уюштуруу-дидактикалык ресурстарды, максаттарды жана баалуулуктарга негизделген инновацияларды олуттуу кайра түзүүнүн зарылдыгын аныктайт. өнүктүрүү, ар кандай аймактык, этностук түзүмдөрдүн жана башка жамааттардын кызматташтыгы. Бул милдеттерди ишке ашыруу жеке жана корпоративдик чыгармачылык потенциалды, анын ичинде маданий-агартуу потенциалын, социалдык жоопкерчиликтүү жамааттарды, маанилерди, жолдорду жана аймактарды түзүүчү даректүү колдоонун шарттарында системалуу түрдө жемиштүү болуп саналат. Бул жерде коомдук-тарбиялык процесстер барган сайын зор мааниге ээ болууда.