(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул изилдөөдө Борбордук Азия өлкөлөрүнүн бири болгон азыркы Кыргыз Республикасынын мисалында ааламдашуу шартында жарандык коомдун моделин куруунун экономикалык, социалдык-саясий жана теориялык принциптерине философиялык талдоо жасалган. чыгып. Бул максатта жеке менчик институтунун жана ага ылайык идеологиялык надстройканын кайра жаралуусунун негизинде кыргыз коомундагы социалдык-экономикалык жана саясий системанын түзүлүшүнүн экономикалык себептери каралат. Алардын экономикалык жана саясий себептүүлүгү, акырында рынок мамилелери аркылуу аныкталат. Ушуга байланыштуу социалдык-экономикалык системанын моделин тандоо жана ишке ашыруу боюнча идеологиялык негиздерди калыптандыруу үчүн идеологиялык платформа аныкталды, ал экономикалык жана ошол эле учурда кыргыз мамлекетин кайра куруунун коомдук-саясий шарты болуп саналат. коом жарандык коомго же өлкөнүн жарандарынын жамаатына.