(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Изилдөөнүн негизги максаты-Зарафшан оазисинин аймагындагы жаштарды иш менен камсыз кылуу чөйрөсүндөгү жаштар уюмдарынын тарыхый процесси. Булак таануу, структуралык-функционалдык, салыштырмалуу-тарыхый метод колдонулган. Маселени изилдөө хронологиялык ырааттуулукка, салыштырма анализге жана регионалдык мамилеге ылайык жүргүзүлөт. Тактап айтканда, Самарканд Бухара жана Навои облустары салыштырылып, анда жаштар уюмдары «Өзбекстан Жаштар Союзу», Жаштар иштери боюнча агенттик катары иш-чаралардын пландарынын негизинде иш алып барышат.жаштардын иш менен камсыз болушуна байланыштуу. Алынган жыйынтыктардын негизинде, макалада жаштар уюмдарынын тарыхый ролу жана ченемдик-укуктук негиздери каралды. Зарафшан оазисинин мисалында жаштар уюмдары тарабынан өткөрүлгөн иш-чаралардын социалдык мааниси. Иш менен камсыз кылуу тармагында Өзбекстандын жаш муундарын ар тараптан өнүктүрүүгө багытталган мыйзамдардын маңызы.