(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада коммуникация саясат таануучулардын, социологдордун, филологдордун, маданият таануучулардын, психологдордун, тарыхчылардын жана кибернетиктердин жана башка илимпоздордун ишмердүүлүгүнүн негизин түзгөн маалыматтык коом маселеси каралат. Ой жүгүртүү мүмкүнчүлүгү авторду алар жөнүндө «коммуникациялык изилдөөлөрдүн таасир зонасына кирген дисциплиналар» деп айтууга түртөт. Ошондуктан, мисалы, эки баштапкы түшүнүктүн - коом менен маалыматтын кесилишинин негизинде гана пайда болгон «маалыматтык коом» түшүнүгүнүн пайда болушунда таң калыштуу эч нерсе жок.