(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Статьяда Тогусаковдун чыгармачылык ишмердүүлүгү үч кичи системадан турган бир бүтүн система катары каралат. Анын алдында системалар теориясы, анын келип чыгыш менен эволюциясы, максаты, проблеманы чечүүнүн методдору тууралуу баяндалат. Айрыкча, Тогусаковдун чыгармачылыгынын үчүнчү подсистемасындагы жетекчилик, башкаруу ишмердигине басым коюлат. Өткөөл мезгилдеги эгемен өлкөдө философия илимин өнүктүрүүдөгү декомпозициясы көрсөтүлөт