(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Аталган макалада маалыматтык коопсуздуктун социомаданий аспектилери изилденет. Коомдун маалыматтык кызыкчылыктарына социалдык маалыматтык керектөөлөр жана кызыкчылыктар кирет, алар өз кезегинде ар кандай мамлекеттик мекемелердин, уюмдардын жана жарандардын ортосунда эркин маалымат алмашууну жана өз ара аракеттенүүнү камсыз кылууга багытталган. Негизги максат - коомдун, коомдук уюмдардын, инсандын маалыматтык кызыкчылыктарын камсыз кылуу болуп саналат. Бул маалымат алуу эркиндигин, чыныгы демократияны чыңдоону, социалдык-укуктук коомду өнүктүрүүнү, коомдук ынтымакты сактоону жана социалдык көзөмөлдү камсыз кылууну камтыйт.