(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Аталган макалада философия илиминдеги адамдын руханий тажрыйба маселеси каралат. Андан тышкары анда айтылгандай, руханий тажрыйбанын маңызы жөнүндөгү маселе философияда ар кандай чечмелөөлөргө ээ болгон. Коомдук аң-сезимде руханийлик деген сөздүн өзү динчилдик, же дүйнөнү диний түшүнүү менен байланышкан. Бирок, биз руханий жана диний түшүнүктөрдүн ортосундагы чек араны бузуп албашыбыз керек. Бул макалада адамдардын диний жана руханий тажрыйбасынын ортосундагы өз ара байланыш маселеси, ошондой эле адамдын руханий жактан жеткилеңдик даражасына баа бере турган критерийлер каралат.