(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада медиакратия түшүнүгү жана анын заманбап саясий процесстердеги ролу каралат. Авторлор медиа уюмдары жана медиа кызыкчылыктары жалпыга маалымдоо каражаттарынын көңүлүн буруу, пикирди калыптандыруу, маалыматты көзөмөлдөө жана каржылоо механизмдери аркылуу коомдук пикирди калыптандырууга, саясий чечимдерге жана шайлоого кандайча таасир эте аларын талдап чыгышат. Макалада ошондой эле медиакратия менен байланышкан потенциалдуу чакырыктар жана тобокелдиктер жана маа лыматтык коомдо саясий коммуникацияда тең салмактуулукту камсыз кылуу боюнча мүмкүн болуучу иш-чаралар талкууланат.