(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада социалдык тобокелдик, социалдык-философиялык илимдин категориясы катары каралып, теориялык-методологиялык аспектиде талданып, социалдык тобокелдиктин коомдогу оорду, адамга, социалдык институттарга, социалдык топторго, тийгизген кесепети, ошол эле учурда анын маанилүүлүгү каралат.