(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Жашоонун энергия булагы дайыма айлана-чөйрө болуп келген. Элдер өз жашоосун улантуу үчүн ресурстарды жаратылыш ресурстарынан алышат. Бул макалада курчап турган чөйрөнү коргоо жана экологиялык коопсуздукту камсыз кылуунун актуалдуу маселелери, мамлекеттик башкаруунун ролу жана бул проблемаларды чечүүдөгү алардын жолдору каралат.