(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Беларусиянын Улуттук илимдер академиясынын Борбордук ботаникалык бактагы дендрарийдин токойпарк зонасындагы бактардын структурасына жана курамынын абалына баа берилген. Изилденген бөлүктөрдөгү дарак өсүмдүктөрүнө систематикалык талдоо жүргүзүлгөн, аймактык бөлүктөрдүн жана токойпаркындагы бөлүкчөлөрдүн чек аралары такталды. Борбордук ботаникалык бактагы дендрарийдин токойпарк зонасындагы бактар үчүн чарбалык ишчаралар планы иштелип чыкты.