(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Өрүк (Prunus, тукум Armenica Mill.) Кыргызстандагы эң баалуу мөмөлөрдүн бири. Кыргызстандын бардык аймактарында таралган жана кургакчылыкка туруктуу келет. Өрүк көп түрдүүлүгү жана аш болумдуулугу менен айырмаланып турат.