(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Макалада Ф.Н. Русанова атындагы ботаникалык багында коллекциянын үлгүлөрүн көбөйтүү боюнча изилдөөлөрдүн жыйынтыгы берилет. Стерилизациялоо жана азыктандыруучу чөйрөнүн компонентеринин курамы жана концентрациясы протоколдо көрсөтүлгөн, анын жардамы менен кадимки фундукту in vitro шартында көбөйтсө болот.