(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Азыркы учурдагы коомдо руханий жардылык, ыймансыздык, тарбиясыз- дык кʏчѳп, социум деградацияланып жатат. Ааламдашуу мезгилинде коом мурда болуп көрбөгөндөй ѳзгѳрʏʏдѳ. Айрыкча жаш муундун психологиясы нравалык, адеп-ахлактык, моралдык жүрүм-туруму ѳзгѳрʏп, бул улуттук иденттүүлүккө жана руханий-нравалык баалуулуктарга терс таасирин кѳрсѳтʏʏдѳ.