(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Бул макалада орто кылымдардагы түрктөрдүн, анын ичинен кыргыздардын философиялык ойломунун өнүгүшүнө маанилүү роль ойногон Юсуф Баласагунинин негизги философиялык-этикалык ойлору каралган. Юсуф Баласагунинин “Кутадгу билиг” поэмасы – эң алды этикалык-дидактикалык чыгарма. Ушундан улам мында этикалык проблемалар толук чечмеленгендиги баса белгиленген. Моралдын негизги түшүнүктөрү поэманын башкы каармандарынын образдарында персондошкондугу алардын негизги өзгөчөлүктөрү болуп эсептелет.