(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
Борбор Азия тууралуу укканда дароо эле деңизге чыга албаган эгемендүү беш мамлекетти, алардын көйгөйлөрүн ж.б.у.с. тууралуу ойлошот. Бул макалада бул аймактын ролу эбегейсиз зор болгондугун, чөлдөр аркылуу сансыз кербендер өтүп турганын, алардын аймагында элди байлыгы жана көлөмү менен таң калтырган зор мамлекеттер пайда болгону тууралуу жазылган.