(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2023)
1951-2022-жылдардагы инструменталдык байкоолордун мезгилине Жоңгаро-Балкаш аймагындагы алсыз жер титирөөлөрдүн сейсмикалык режимин изилдөөнүн жыйынтыгы чыгарылды. Аймакты райондоштуруу сейсмикалык активдүүлүктүн чоңдугуна жана жер титирөө булактарынын пайда болуу тереңдигине жараша жүргүзүлгөн. Түштүк Жонгария менен чектелген сейсмикалык эн активдүү зона аныкталды. Иштин натыйжалары аймактын сейсмикалык коркунучун баалоодо колдонулат.