(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Scorpiris түркүмүнүн хлоропласт геномунун 4 эндемикалык түрүнүн полиморфтук аймактарын изилдөөнүн натыйжалары жөнүндө маалымат, атап айтканда Juno austrotschatkalica Tojibaev, F. Karim, et Turgunov, Juno pseudocapnoides Rukšāns, Juno victoris (F.O. Khass., Khuzhan. and Rakhimova) M.B. Crespo, Mart.-Azorín and Mavrodiev и Iris hippolyti (Vved.) Kamelin ушул макалада берилген. Изилдөө праймердин дизайнында колдонуу үчүн эң өзгөрүлмө аймактарды аныктоого багытталган.