(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада өзүнүн өнүгүүсүндө белгилүү бир жолду басып өткөн Кыргыз Республикасынын Жогорку Кеңешинин уюштурулушу жана ишмердүүлүгү талкууланат: бир палаталуу парламенттен эки палаталуу парламентке жана кайра; мажоритардык система, партиялык тизме менен шайланган депутаттардан тартып, мажоритардык-пропорционалдык система боюнча шайланган депутаттарга чейин. Кыргыз Республикасынын эл өкүлчүлүк системасындагы Жогорку Кеңештин ишинин өзгөчөлүктөрүн ачып берет.