(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада маданият дүйнөнүн өзгөчө руханий модели жана адамзаттын кылымдарды камтыган тарыхынын руханий туундусу катары онтологиялык талдоого алынат. Ошол эле учурда семантикалык жактан маданият ар бир элде мезгил-мейкиндик ченем жагынан кайталангыс касиетке ээ экендиги кыргыз элинин салттуу көркөм кубулуштарынын мисалында каралат.