(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада жазуучу Т.Сыдыкбековдун чыгармачылыгын жана 80-жылдары жазылган “Көк Серек”, “Кек”, ж.б. аңгемелерин идеялык, тематикалык жактан анализдөө. Андагы каармандардын ички-дүйнөсүн ачып берүүсүн, автордун турмуштагы психологиялык кырдаалдарды жогорку деңгээлде көрсөткөнүн талдоо. Т.Сыдыкбековдун аңгемелеринде козголгон негизги идея – адеп-ыйманга, адамдардын аң-сезиминин калыптанышына, таалим-тарбиялык мааниге барып такалат. Мына ушул спецификалык белгини көрсөтүү милдети каралды.