(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада автор 1950-60-жылдары Чолпон-Атадагы дачасында иштеп, эс алган дүйнөгө белгилүү жазуучу, драматург, илимпоз, Казак ССР Илимдер академиясынын академиги Мухтар Омарханович Ауэзовдун өмүр жолуна токтолгон. Анын аракети менен кыргыздын элдик эпосу “Манас” кеңири популярдуулукка ээ болуп, кыргыз улутунун символуна айланган. Учурда Мухтар Омарханович Ауэзовдун дачасы үй-музей жана китепкана катары кызмат кылат. Макалада автор үй-музейдин экспозициясы боюнча кеңири маалымат берет. Музейде сакталган жазуучунун бай мурасы да четте калган жок.