(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада эчкинин контагиоздук плевропневмоний (кппк) козгогуч rpoB генинин негизинде атайын праймерлерди тандоо боюнча изилдөөлөрдүн натыйжалары баяндалган. Атайын праймерлерди тандоо үчүн, NCBI ресурстар колдонулган: BLAST nucleotide жана PRIMER BLAST. Праймердин синтези «Synthesyzer H-16» «K&A Laborgeraete» приборго химиялык концентрациялоо ыкмасы менен жүргүзүлдү. Жүргүзүлгөн иштердин натыйжасында rpoB гени үчүн бардык жагынан канааттандырган үч жуп праймер тандалып алынган.