(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул иштин максаты SARS-CoV-2 коронавирустук инфекциясынын Кыргыз Республикасынын аймагында жүгүртүү өзгөчөлүктөрүн талдоо болгон. Лабораториялык изилдөөлөрдүн өсүү динамикасы жаңы SARS-CoV-2 коронавирусунун оорусунун жана генетикалык линияларынын көбөйүшүнөн көз каранды. 2020-2022-жылдар аралыгында РТ-ПЦР ыкмасы менен COVID-19га 2 552 212 үлгүгө лабораториялык изилдөө жүргүзүлгөн. SARS-CoV-2 геномдук мониторинги үчүн ОТ-ПЦР оң үлгүлөрү тастыктоо жана генетикалык секвенирлөө үчүн жөнөтүлдү.