(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул илимий эмгек Кыргыз Республикасынын корук аймактарынан туризмди ѳнүктүрүүдѳгү биологиялык коркунуч жана коопсуздукту камсыз кылууга байланыштуу жаратылыш очокторду жана аймактарды, адамга жаныбарларга жалпы мүнѳздүү болгон күйдүргү, туляремия, лептоспироз, бруцеллёз ооруларынан коргонуч иштерин аныктоо үчүн жүргүзүлгѳн мониторингдин алгачкы жыйынтыгы чыгарылды.