(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул илимий эмгек азыркы замандагы дүйнөлүк биологиялык коопсуздуктун жана мезгилдин биологиялык коркунучтарына каршы иш чаралардын иштелип жаткандыгы, ошондой эле адамзатты коргоо, айыл чарбасынан жигердүүлүгүн камсыз кылуу проблемаларына багытталган.