(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул статьяда Нарын мамлекеттик университетинде (НМУ) педагогика багытын- дагы кесиптик жана адистик изилдөөлөрдү ар тараптуу жүргүзүүдө «Адамдын анатомиясы», «Ку- рактык анатомия» дисциплиналарынын окутуу методдорун жакшыртууга багытталган. Макалада адамдын анатомиясы предмети жана IT технологиясынын байланышына өзгөчө көңүл бурулду. Билим берүү чөйрөсүндө адамдын анатомиясынын үч өлчөмдүү графигинин негизинде көрсөт- мөлүү демонстрацияланышынын (жарыяланышы) мүмкүнчүлүгү каралды. Ошону менен катар окутуу процессинде 3D моделдөөнү Ultimaker Cura программалык жабдыгынын жардамы менен колдонулушу жана мүмкүнчүлүктөрү каралды.