(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Аскер кызматкерлердин гемодинамикалык көрсөткүчтөрүнүн өзгөрүүлөрү кан айлануунун өзүн – өзү жөнгө салуусунун ар кандай түрлөрүнө жараша изилдөөлөрүнүн жыйынтыгы көрсөтүлгөн. Бийик тоонун шартында аскер кызматкерлерде өзүн-өзү жөнгө салуунун жүрөк-кан тамыр түрү оптималдуу экени далилденген. Аскер кызматкерлердин үчтөн бир бөлүгүндө кан тамыр түрү жана жогорку иш чара аныкталган.