(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада табигый тилдеги тексттерди сөз формаларына ажыратуунун алгоритми жана пайда болгон сөздүктөгү сөз формаларына уланган аффикстерге анализ жана синтез жүргүзүүнүн алгоритми каралды. Ар бир түзүлгөн алгоритм табигый тилдин эрежелерин эске алуу менен иштелип чыкты.