(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Мектеп окуучулары үчүн органикалык химия боюнча окуу китептеринде гана эмес, ЖОЖдор үчүн органикалык химия боюнча окуу китептеринде да органикалык бирикмелердин гомологиялык катарындагы баштапкы мүчөлөрүнүн гана структуралык формулалары, аталыштары берилип, андан кийинки мүчөлөрүнүн изомерлеринин жалпы саны гана берилип келет. Юсупова Д.С.,Абдуллаева М.Д. тарабынан жазылган “Органикалык бирикмелердин изомерия жана номенклатурасы”аттуу электрондук окуу колдонмодо ошол жалпы санга кирген 545 изомердин структуралык формулалары толук жазылган жана аталган. Бул электрондук окуу колдонмону пайдалануу менен орто мектептердин химия курсунда органикалык заттардын изомерия жана номенклатурасын терең окутуп үйрөтүү максатында педагогикалык эксперимент жүргүзүлүүдө. Педагогикалык экспериментте өтүлүүчү сабактардан мисал катары маалыматтык технологияны колдонуу менен өтүлүүчү “Алкандардын изомериясы жана номенклатурасы” аттуу тема боюнча сабактын иштелмеси берилди.