(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада гравитациялык Микро ГЭСтин аба воронкасы менен кубаттуулугун эсептөө ыкмасы көрсөтүлгөн. Бул жогорку ылдамдыктагы суу башчысы менен иштеген орнотуу болжолдуу моделин карап чыкты. Турбиналык камеранын толтуруу коэффициенти киргизилген. Бул коэффициентти эске алуу менен Турбинанын чыгуучу кубаттуулугуна көз карандылык алынган.