(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада авторлор тарабынан методологиялык жоболордун системасында негизделген дүйнөнүн физикалык сүрөттөлүшүнүн түзүмдүк биримдүүлүгү принцибин формировкалоого аракет жасалды. Физикалык илимде жаӊы пайдубалдуу жыйынтыктарга окумуштуулардын жетишүүсү, дүйнөнүн илимий сүрөттөлүшүн алмаштырууга алып келет. Дүйнөнүн физикалык сүрөттөлүшүн окутуу методикасын жетилтүү максатында анын системалаштырылып, түшүндүрүүчү, эвристикалык жана маалыматтык функциялары каралган.