(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Касым Тыныстанов атындагы ЫМУда илимдердин кандидаттарын даярдоодогу айрым тарыхый фактылар кыскача каралган. Авторлор жаш изилдөөчүлөрдүн илимий ишмердүүлүктүн чөйрөсүнө катышуунун багыттарын көрсөтүп беришти. Мындай жагдайда илимий чөйрөгө аралашуу үчүн жаш окутуучуларга магистратурага андан кийин аспирантурага тапшырууга мамлекеттик аттестациялык комиссиянын сунуштоосун алуу, илимий жетекчини издеп табуу менен пландуу түрдө илимий изилдөө иштин темасын тандап алып, формулировкалоо жана диссертациялык изилдөөнүн үстүндө иштеп, заманбап жогорку квалификациядагы кадрларды көп деңгээлдүү системада даярдоого өтүү учурда бир топ өзгөрүүлөр мурдагы талаптарды катуулантуу менен жаңы көйгөйлөрдү пайда кылууда. Жогоруда жогорку квалификациядагы илимий-педагогикалык кадрларды даярдоо боюнча конкреттүү көйгөйлөр аныкталды жана аларды чечмелөөгө мүмкүн болгон жолдор белгиленди.