(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада “Кыргыз-Ата” улуттук жаратылыш паркынын (КАУП) арча токойлорунда биокөптүрдүүлүктүн биоэкологиялык өзгөчөлүктөрү берилди. Изилдөөдө улуттук парктын табигый көп түрдүүлүгүн сактоо жана калыбына келтирүүдө табигый арча токойлорунун жана жасалма жол менен отургузулган токойлордун биокөптүрдүүлүгүнүн функционалдык зоналардагы ролу жана экологиялык өзгөчөлүктөрү көрсөтүлдү.