(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада “Кыргыз-Ата” мамлекеттик улуттук жаратылыш паркынын биокөптүрдүүлүгүнүнүн азыркы абалы жана ага таасир этүүчү экологиялык факторлор көрсөтүлдү. Парктын аймагындагы биологиялык көп түрдүүлүгүнө экологиялык факторлордун ар кандай таасир этүүсүнө анализ берилип, парктын токой каптаган аянттарына жалпы мүнөздөмө берилди. Улуттук парктын аймагында үч бийиктик алкактарда атайын коюлган убактылуу текшерүүчү аянттарда изилдөөлөр жүргүзүлүп, анда экологиялык факторлордун терс таасирлерине баа берилди. Жыйынтыгында арча токойлордун биокөптүрдүүлүгүнө баа берүү менен бирге келечекте парктын токой экосистемасынар кандай негативдүү таасир этүүчү факторлордон сактап калуу чаралары көрсөтүлдү.