(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
9-класстарда физика сабагын окутууда Moodle эркин web тиркемесин кошумча каражат катары пайдаланунун ыкмалары каралды. Азыркы учурдун көйгөйлүү маселелердин бири болуп, элет жерлеринде физика сабагын өтүүдө лабораториялык жана демонстрациялык каражаттардын жетишсиздиги болуп саналат. Ал эми маалымат технологияларын пайдалануу, анын ичинде виртуалдык практикумдары, анимациялык эффектилерди, анимациялык демонстрацияларды пайдалануу окуучулардын дүйнө таанымын кенейтип, техника жана технологияларга болгон кызыгуусун арттыраары көрсөтүлгөн.