(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макала билим берүүдө уланмалуулук принцибин ишке ашыруу көйгөйлөрүнө арналган.Мында окутуудагы уланмалуулуктун философиялык-педагогикалык булактары чагылдырылган.Дидактиканын принциптеринин статусуна уланмалуулук принцибин өз алдынча принцип катары киргизүүнүн шарттары анализденген.