(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада веб-сайттарды иштеп чыгуу механизмдери жана куралдары жөнүндө кыскача баяндалган; веб-сайтты өнүктүрүүнүн заманбап технологиялары, этаптары, инструменттери жана каражаттары каралган; иштеп чыгуунун негизги жолдору жана методдору берилген; учурдагы тенденциялар талданып жалпыланган, веб-индустриянын заманбап инструменттери сүрөттөлгөн. Бүгүнкү күндө заманбап мобилдик жана интерактивдүү веб-тиркемелерге муктаждык бар, алар колдонуучуларды маалымат менен гана камсыз кылбастан, ошондой эле белгилүү бир функцияларды аткарат: мисалы, товарларды жана кызматтарды кабыл алуу же заказ кылуу, керектөөчүлөр өз аккаунттарын, кредиттерин башкара ала турган жеке аккаунтка кирүү. Ал тургай, бүгүнкү күнү чакан бизнес ийгиликтүү иш жүргүзүү үчүн онлайн куралдар менен кардарларын камсыз кылуусу зарыл. Ишиңизди ийгиликтүү жүргүзүү үчүн сиз колдонгон операциялык системага карабастан, бардык түзмөктөрдө туура иштеген жакшы иштелип чыккан веб-сайт керек болот. Бул макалада веб-проектирлөөдө кандай веб-технологиялар бар экенин талдоого аракет кылабыз.