(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада дистанттык билим берүүдө окутуу жана колдонуу боюнча изилдөө модели сунушталат. Ой жүгүртүүнүн жана практикалык иш-аракеттердин ар кандай түрлөрү менен студенттердин билим берүү процессин кабылдоосун мүнөздөө маселелери каралат. Авторлор Д.Колбдун теориясына ылайык билим берүү процессинин баскычтарын талдап, алардын дистанттык билим берүүдө колдонулушунун өзгөчөлүктөрүн карашат. Кесиптик чөйрөдө окуу процесси татаал жана натыйжага көптөгөн факторлор таасир этет. Окуу стилдери жана окутуу стратегиялары бул түшүнүктөрдү билебизби же билбейбизби, көз карандысыздыкта окутуунун натыйжалуулугуна жана сапатына олуттуу таасир этет. Демек, бул маалыматты натыйжалуу онлайн окутууну куруу үчүн билип туруп колдоно алышыңыз үчүн, алар жөнүндө түшүнүккө ээ болгонуңуз оң. Бул ыкманы колдонуу аралыктан билим берүү процессин жеңилдетип, билим берүүнүн сапатын жакшыртат.