(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада климаттын өзгөрүшү глобалдык тренд гана эмес, Кыргызстан үчүн дагы актуалдуу проблема болуп саналган көйгөйлөрү ачылган. Климаттын өзгөрүшүнүн биздин аймак үчүн жалпы таасири сүрөттөлгөн. Изилдөөдө өзгөчө көңүл бардык багыттагы жаш кадрларды окутуу жана потенциалын чыңдоо жана коомдун бардык деңгээлдеринде маалымдуулукту жогорулатуу боюнча системалуу чараларды иштеп чыгуу зарылчылыгына, климаттын өзгөрүшү боюнча курстарды бардык деңгээлдерде билим берүү процессине киргизүү зарылчылыгына жана ага адаптациялоо чараларына бурулду.