(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Азербайжан адабиятынын жана маданиятынын көрүнүктүү өкүлү, акын, драматург, адабий сынчы, коомдук жана саясий ишмер хидаят Оруджевдин ишмердүүлүгү каралат. Анын пьесаларында көтөрүлгөн көйгөйлөр заманбап драма жана театр контекстинде маанилүү экендиги белгиленет. Жашоону, Чыгармачыл ишмердүүлүктү, Хидаята Оруджевди интеллектуалдык адамдын мисалы деп эсептеген Автор, ошондой эле так логика топ жылдызында калыптанган инсандын улуулугу улуттук көркөм мурас катары көрсөтүлөт.