(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Д.Л.Ивановдун XIX кылымдын аягындагы Памирге байланыштуу эмгектери талдоого алынган. «Памир» аталышынын аныктамасы жана жергиликтүү тургундар тарабынан аныкталган Памирдин чек аралары каралат. Памирге географиялык сереп. Кыргыздар Памирдин түпкүлүктүү калкы. Кыргыз урууларынын аталыштары жана алардын жайгашуу чеги. Кыргыздардын физикалык тиби, көчмөн чарбасы, кийик уулоо ыкмалары, материалдык маданияты жана административдик түзүлүшү.