(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Кыргыз Республикасынын Конституциясынын жаңы редакциясынын (2021-ж.) негизинде Кыргыз Республикасында экологиялык коопсуздук контекстинде жер казынасын пайдалануу механизминин калыптанышына жана өнүгүшүнө комплекстүү саясий талдоо берилген.Кыргызстанда жер казынасын пайдалануу тармагында калыптанган реформанын актуалдуу маселелери жана башка концепциялар талдоого алынган, алардын эсеби Кыргыз Республикасынын эволюциялык өнүгүшүнө мүмкүндүк берет.